FAQ's

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ποια είναι τα στάδια που πρέπει να περάσω για την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας?

Για να ολοκληρώσετε μια παραγγελία θα πρέπει:

  1. Επιλέξτε και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας
  2. Δημιουργήστε το προϊόν σας
  3. Πατήστε “Παραγγελία”
  4. Ολοκληρώσετε την παραγγελία του προϊόντος μέσα από το καλάθι αγορών!

Θέλω να παραγγείλω το ίδιο προϊόν x φορές. Πρέπει να επαναλάβω την παραγγελία x φορές?

Όχι, από τη στιγμή που επιλέγετε ένα προϊόν από το καλάθι αγορών σας βάζετε την ποσότητα που επιθυμείτε στο ειδικό πεδίο.

Πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό ώστε να παραγγείλω ένα προϊόν?

Ναι, την πρώτη φορά που θα “ανεβάσετε” ένα προϊόν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Στις μελλοντικές σας παραγγελίες χρησιμοποιείτε τα στοιχεία που δώσατε (email και κωδικό).

Μπορώ να συνεχίσω την επεξεργασία του έργου μου σε άλλο υπολογιστή?

Ναι. Εάν έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε το προϊόν σας μέσω του online designer μπορείτε να βρείτε το αποθηκευμένο προϊόν σας από οποιονδήποτε υπολογιστή εάν συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Εάν έχετε επιλέξει να δημιουργήσετε το προϊόν σας μέσω του desktop designe , μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο σε ένα usb stick. Εγκαταστήστε το Myikona Publisher στον υπολογιστή που θέλετε να δουλέψετε και ανοίξτε το αρχείο

Έχω κάνει πολλές παραγγελίες. Ποιο θα είναι το κόστος των μεταφορικών?

Για να σταλούν πολλά προϊόντα μαζί στο ίδιο δέμα και να χρεωθείτε μία φορά τα μεταφορικά θα πρέπει να βρίσκονται όλα μαζί  στην ίδια παραγγελία.

Αναλόγως τη χρονική περίοδο που έγιναν οι παραγγελίες μπορούμε να προσπαθήσουμε να τις ενώσουμε αλλά δε μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα το καταφέρουμε 100%. Παρακαλούμε στείλτε μας ένα email όταν ολοκληρώσετε όλες τις παραγγελίες σας αναγράφοντας όλους τους αριθμούς παραγγελιών ώστε να δούμε αν μπορούμε να στείλουμε όλα τα προϊόντα σε ένα δέμα και να ελαχιστοποιηθούν τα μεταφορικά έξοδα.

Μπορεί να κοπεί τιμολόγιο για μια παραγγελία? Αν ναι που εισάγω τα στοιχειά?

Μπορείτε να αναγράψετε στα σχόλια της παραγγελίας ότι επιθυμείτε να κοπεί τιμολόγιο. Σημειώστε στο ίδιο πεδίο και τα στοιχεία σας (ΑΦΜ, ΔΟΥ, Επάγγελμα κτλ)

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ποιες είναι οι διαφορές του μαλακού, του συμπαγούς και του δερμάτινου εξωφύλλου?

Το συμπαγές εξώφυλλο είναι σκληρό και άκαμπτο και έχει τη δυνατότητα προσωποποίησης. Δηλαδή το σχεδιάζετε εσείς όπως επιθυμείτε.

Το μαλακό εξώφυλλο είναι χαρτί 250gr/m² ανώτερης ποιότητας και εύκαμπτο. Έχει και αυτό δυνατότητα προσωποποίησης.

Το εξώφυλλο τύπου δερματίνης είναι σκληρό και επενδύεται με το χρώμα της επιλογής σας. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο δεν υπάρχει δυνατότητα προσωποποίησης.

Πόσες φωτογραφίες μπορεί να περιέχει ένα album?

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των φωτογραφιών που μπορείτε να εισάγετε! Ανάλογα τον αριθμό των σελίδων και των πλαισίων που έχετε τοποθετήσει σε αυτές βάζετε τις φωτογραφίες σας

Τι τύπο χαρτιού χρησιμοποιείτε για την εκτύπωση των ψηφιακών άλμπουμ;

Χρησιμοποιούμε χαρτί υψηλής ποιότητας  Fuji Crystal Archive. Αυτός ο τύπος χαρτιού, προσαρμόζεται απόλυτα για τις χημικές εκτυπώσεις και εγγυάται άριστα αποτελέσματα κάθε φορά. Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις πάνω στο θέμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] .

Μπορώ να αλλάξω αυτόματα τον τύπο του εξωφύλλου σε ένα photobook που έχω δημιουργήσει?

Όχι, λόγω διαφορετικών διαστάσεων. Οι εικόνες και το δημιουργικό γενικότερα μπορεί να χαλάσουν κατά την μετατροπή. Ωστόσο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφιστικό τμήμα της myikona ώστε να εξετάσουμε εάν μπορούμε να το μετατρέψουμε.

Μπορώ να προσθέσω δικά μου πρότυπα θέσεων εικόνας (templates)?

Ναι. Κάνοντας δεξί κλικ στην θέση εικόνας και επιλέγοντας προσθήκη στα πρότυπα τα αποθηκεύουμε ώστε να τα έχουμε διαθέσιμα στο μέλλον. Για να επιλέξουμε παραπάνω από ένα πρότυπο κρατάμε πατημένο το shift.

Από τη στιγμή που ξεκίνησα ένα photobook σε μια συγκεκριμένη διάσταση, μπορώ στη διάρκεια να αλλάξω τη διάσταση αυτή?

Όχι, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε ένα νέο έργο.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΩΝ

Μπορώ να αλλάξω τις ρύθμισης της οθόνης μου ώστε να ταιριάζουν με τα εκτυπωτικά σας μηχανήματα;

Το χρωματικό φάσμα μίας σύγχρονης οθόνης είναι μεγαλύτερο από τον χρωματικό φάσμα οποιουδήποτε εκτυπωτικού μηχανήματος. Η πιθανότητα να εκτυπωθεί ακριβώς αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας είναι περιορισμένη. Επιπλέον ακατάλληλες ρυθμίσεις και ερασιτεχνικές οθόνες μπορούν να οδηγήσουν σε χρωματική απόκληση. Μην σας προβληματίζει όμως αυτό μπορούμε με κάποιες απλές τεχνικές να προσεγγίσουμε το αποτέλεσμα της εκτύπωσης!
Το φωτεινότητα του χώρου επηρεάζει επίσης την χρωματική αντίληψη. Έτσι διαφορές απεικόνισης μεταξύ δύο οθονών ή των εκτυπωμένων χρωμάτων είναι φυσικό να υπάρχουν.
Αν προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της οθόνης σας όπως αναγράφονται παρακάτω θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Θερμοκρασία χρώματος : 5500 Κέλβιν
Gamma: 2,2
Illumination: περίπου. 120-160 cd/m² (εξαρτάται και από το φυσικό φως του χώρου).
160cd/m² correspond στο illumination επίπεδο στα 500lx.
Αν κατέχετε κάποια συσκευή μέτρησης (φωτοσπεκτόμετρο) και μια σχετική συσκευή καλιμπραρίσματος μπορείτε να ακολουθήσετε τις πληροφορίες του λογισμικού που κατέχετε.
Αν δεν δεν έχετε κάποια διαθέσιμη συσκευή (αυτή είναι η κατάσταση των περισσότερων πελατών), σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις για το κοντράστ και την φωτεινότητα από το παρακάτω αρχείο

Παρακαλούμε να ανοίξετε την εικόνα από το σύνδεσμο που βρίσκεται παρακάτω με οποιοδήποτε λογισμικό προβολής εικόνων και προβάλλεται την εικόνα σε full screen  .
Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας έτσι ώστε να μην διακρίνετε σχεδόν καθόλου τον πρώτο (αριστερό) από τους τέσσερις κύκλους και να διακρίνετε ελάχιστα τον δεύτερο.
Η συσκευή σας, σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από την θερμοκρασία των χρωμάτων, το κοντράστ και την φωτεινότητα εισάγετε και τις παρακάτω τιμές.
Πώς μπορώ να βελτιώσω την φωτεινότητα και την ποιότητα των εικόνων μου στο myikona publisher;
Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε σε όλες τις εικόνες σας το εργαλείο “βελτίωση”, που υπάρχει στο myikona publisher στα δεξιά της οθόνης σας. Οι ρυθμίσεις είναι προσαρμοσμένες για την πλειοψηφία των εικόνων. Κατά μέσο όρο, το εργαλείο “βελτίωση” θα βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας.
Ένα εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη φωτεινότητα, τα χρώματα ή την ποιότητα των φωτογραφιών σας είναι το εργαλείο έξυπνο flash, έξυπνο χρώμα, έξυπνη ισορροπία, έξυπνη έκθεση & μείωση θορύβου. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα εργαλεία κάνοντας διπλό κλικ σε κάθε εικόνα που έχετε εισάγει στο έργο σας μέσω του myikona publisher

*Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε το εργαλείο βελτίωση. Για παράδειγμα αν έχετε ήδη χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό για την επεξεργασία εικόνων και δεν θέλετε να τροποποιήσετε περαιτέρω το αποτέλεσμα της εικόνας σας.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την φωτεινότητα και την ποιότητα των εικόνων μου στο myikona publisher;

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε σε όλες τις εικόνες σας το εργαλείο “βελτίωση”, που υπάρχει στο myikona publisher στα δεξιά της οθόνης σας. Οι ρυθμίσεις είναι προσαρμοσμένες για την πλειοψηφία των εικόνων. Κατά μέσο όρο, το εργαλείο “βελτίωση” θα βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας.
Ένα εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη φωτεινότητα, τα χρώματα ή την ποιότητα των φωτογραφιών σας είναι το εργαλείο έξυπνο flash, έξυπνο χρώμα, έξυπνη ισορροπία, έξυπνη έκθεση & μείωση θορύβου. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα εργαλεία κάνοντας διπλό κλικ σε κάθε εικόνα που έχετε εισάγει στο έργο σας μέσω του myikona publisher

*Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε το εργαλείο βελτίωση. Για παράδειγμα αν έχετε ήδη χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό για την επεξεργασία εικόνων και δεν θέλετε να τροποποιήσετε περαιτέρω το αποτέλεσμα της εικόνας σας.

Τι είναι η αυτόματη ενίσχυση εικόνας (AIE);

Το AIE προσαρμόζει την ποιότητα της εικόνας των φωτογραφιών σας. Θα εξομαλύνει τα λάθη και τα χρωματικά προβλήματα και θα προσαρμόσει το κοντράστ και τον κορεσμό των χρωμάτων για την βέλτιστη εκτύπωση. Η λειτουργία του AIE είναι τελείως αυτόματη. Η ένταση των προσαρμογών καθορίζετε από την ανάλυση της εικόνας. Οι ρυθμίσεις είναι προσαρμοσμένες για την πλειοψηφία των εικόνων. Κατά μέσο όρο,το AIE θα βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας.
Μόνο μερικές φορές είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε το AIE. Για παράδειγμα αν έχετε ήδη χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό για την επεξεργασία εικόνων και δεν θέλετε να τροποποιήσετε περαιτέρω το αποτέλεσμα της εικόνας σας. Σε αυτή την περίπτωση αυτή επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Ποια είναι η καλύτερη ανάλυση για να ανεβάσω τις φωτογραφίες μου;

Η ανάλυση των φωτογραφιών σας θα πρέπει να στηρίζετε στα 300 ppi( πίξελ ανά ίντσα)σε σχέση με το μέγεθος της εκτυπωτικής σας διάταξης. Αν οι φωτογραφίες σας έχουν ανάλυση μεγαλύτερη από 300 ppi, το λογισμικό του myikona publisher θα την μειώσει αυτόματα στα 300 ppi.
Αν αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας σας στην διάταξη ή αν αν χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι της εικόνας ή αν κάνετε μεγέθυνση, η ανάλυση θα προσαρμοστεί ανάλογα.΄
Ένα σημαντικό εργαλείο για να ελέγξετε την ανάλυση των εικόνων σας,  μπορείτε να το βρείτε στο μενού που βρίσκεται στην κορυφή και μπορεί να είναι κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο. Αν πατήσετε στην εικόνα και το  smiley είναι πράσινο, η ανάλυση της εικόνας σας είναι αρκετά μεγάλη και δεν θα μειωθεί η ποιότητα όταν το προϊόν εκτυπωθεί. Αν το smiley είναι κίτρινο, η ανάλυση είναι εντάξει αλλά όχι άριστη. Αν το smiley είναι κόκκινο, παρακαλούμε να μικρύνετε την εικόνα σας έτσι ώστε να αυξηθεί η ανάλυση και η ποιότητα της εικόνας να φτάσει το κίτρινο ή πράσινο πρότυπο.

Υπάρχει περίπτωση οι φωτογραφίες μου να εκτυπωθούν φαίνονται φωτεινότερες στην οθόνη μου;

Οι εικόνες σας μπορεί να εμφανίζονται φωτεινότερες στην οθόνη σας καθώς οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες έχουν τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού (back light). Για να αποφύγετε να βλέπετε φωτεινότερες τις φωτογραφίες σας στην οθόνη σε σχέση με το πρωτογενές αρχείο παρακαλούμε διαβάστε την ερώτηση & την απάντηση “Μπορώ να αλλάξω τις ρύθμισης της οθόνης μου ώστε να ταιριάζουν με τα εκτυπωτικά σας μηχανήματα;”

Τι ρυθμίσεις πρέπει να έχει η φωτογραφική μηχανή μου ώστε να έχω τα καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα?

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να βγάζετε τις φωτογραφίες σας στην μέγιστη δυνατή ανάλυση που επιτρέπει η μηχανή σας. Η μίνιμουμ ανάλυση που προτείνουμε για κάποια μικρά πλαίσια είναι 1024 x 768. Να σημειώσουμε ότι κάθε φωτογραφική μηχανή είναι διαφορετική οπότε διαβάστε το manual της ώστε να τη ρυθμίσετε σωστά. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χρησιμοποιήστε μηχανές με τουλάχιστον 5 megapixels. Στο λογισμικό myikona publisher υπάρχει ένδειξη για την ποιότητα της φωτογραφίας σε σχέση με το μέγεθος της εκτύπωσης.

Όταν επεξεργάζομαι μια φωτογραφία μου μέσα στο πρόγραμμα myIkona publisher επηρεάζω το πρωτότυπο αρχείο?

Όχι, το πρόγραμμα δημιουργεί αντίγραφο της φωτογραφίας σας μέσα σε αυτό και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το αρχικό σας αρχείο.

ΣΥΝΗΘΗ ΣΦΑΛΜΑΤΑ

Πως στέλνω ένα στιγμιότυπο οθόνης από μηνύματα σφαλμάτων ή ανατροφοδότησης στην ιστοσελίδα σας;

Μπορείτε στην συνέχεια να κάνετε επικόλληση το αρχείο σε ένα κενό έγγραφο ανοίγοντας ένα αρχείο Word και πατώντας Ctrl και V Μάζι. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα στιγμιότυπο της οθόνης σας όπως μπορείτε να δείτε. Μπορείτε στην συνέχει να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το στείλετε σε εμάς με ένα συνημμένο αρχείο.

Το Mac μου δεν μου επιτρέπει να κατεβάσω το λογισμικό. Γραφεί ότι μπορώ να το κατεβάσω μόνο από το App Store, τι μπορώ να κάνω;

Παρακαλούμε , ακολουθήστε το σύνδεσμο που βρίσκετε παρακάτω ,θα σας καθοδηγήσει στο πως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο Mac σας ώστε να μπορέσετε να κατεβάσετε το λογισμικό που δεν βρίσκετε στο App Store.
http://support.apple.com/kb/HT5290

Δεν μπορώ να αποθηκεύσω το αρχείο στον υπολογιστή μου λόγο σφάλματος "stream write error"

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο σκληρό δίσκο που προσπαθείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο. Μπορείτε να αδειάσετε χώρο στον συγκεκριμένο δίσκο ή να το αποθηκεύσετε σε κάποιο άλλο μέσο (usb stick, εξωτερικό σκληρό κτλ)

Το ανέβασμα του προϊόντος διακόπηκε ξαφνικά λόγω προβλήματος του υπολογιστή ή της σύνδεσής μου. Πρέπει να το ανεβάσω πάλι από την αρχή?

Όχι, το ανέβασμα θα συνεχίσει από το σημείο που διακόπηκε καθώς όλες οι προηγούμενες σελίδες αποθηκεύθηκαν ήδη στον server του MyIkona!

Δε μπορώ να βρω το αρχείο που αποθήκευσα στον υπολογιστή μου.

Κάντε αναζήτηση για αρχεία τύπου .dtp  εισάγοντας στο πεδίο εύρεσης *.dtp.

Δεν μπορώ να ανεβάσω το προϊόν που δημιούργησα ή να κάνω ενημερώσεις

Καταρχάς ελέγξτε εάν είστε συνδεδεμένοι στο internet. Μετέπειτα, κοιτάξτε τις ρυθμίσεις του firewall που έχετε στον υπολογιστή σας. Αν έχετε αποκλείσει το πρόγραμμα από την πρόσβαση στο internet, αλλάξτε αυτή την ρύθμιση. Εφόσον χρησιμοποιείτε proxy, αλλάξτε τις τιμές στα πεδία των ρυθμίσεων μέσα στο πρόγραμμα.

Δεν έλαβα κάποιο email επιβεβαίωσης για την παραγγελία που μόλις έκανα.

Συνήθως τα email φθάνουν σε δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Ωστόσο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να καθυστερήσει να φτάσει στο inbox σας. Σε περίπτωση που δε λάβετε mail εντός ολίγου, ελέγξτε τα στοιχεία του λογαριασμού email που έχετε εισάγει στο λογαριασμό σας στο MyIkona μέσα από το καλάθι αγορών. Επίσης ελέγξτε τη χωρητικότητα του inbox σας καθώς και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας .

Στην παρούσα σελίδα δεν βρήκα λύση στο πρόβλημά μου. Τι μπορώ να κάνω τώρα?

Εάν δε βρήκατε απάντηση στο ερώτημά σας εδώ, παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες χρήσης (link). Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, συμπληρώστε την φόρμα που βρίσκετε στην φόρμα της Επικοινωνίας.

Πλοήγηση
Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Κλείσιμο

Αγαπημένα

Recently Viewed

Close

Χαιρόμαστε που είστε εδώ!

Έχεις ήδη λογαριασμό;

Κλείσιμο

Κατηγορίες