Φωτογράφιση με Smartphone – Τι Πρέπει να Γνωρίζω;

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι φωτογραφίες από κινητό επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που βλέπουμε και μοιραζόμαστε τις στιγμές μας, είτε online είτε με τη μορφή ενός photobook . Έτσι, συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές για το πώς να τελειοποιήσετε την τεχνική φωτογράφισης από το κινητό σας.

TIP 01

Προσδιορίστε το Θέμα σας

Όταν βγάζετε μια φωτογραφία, σκεφτείτε γιατί σκοπεύετε να συλλάβετε αυτήν την εικόνα – ποιο είναι το πραγματικό σας θέμα; Μόλις προσδιορίσετε τι σας κάνει να πατήσετε το κλείστρο, γίνεται άμεσα πιο εύκολο να δείξετε στον τελικό θεατή το είδος του μηνύματος ή των συναισθημάτων που προσπαθείτε να μεταδώσετε.

TIP 02

Αξιοποιήστε τις Φυσικές Υφές

Είτε πρόκειται για τοίχο από τούβλα είτε για δάσος ή λίμνη, δώστε προσοχή στο πώς το φως χτυπά την επιφάνεια και προσπαθήστε να αποτυπώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, ακόμη και από απόσταση.

TIP 03

Αποτυπώστε Διασκεδαστικές Στιγμές

Βρείτε αυθόρμητες στιγμές χαράς και φωτογραφίστε τις. Οι αυθόρμητες φωτογραφίες αποτυπώνουν πραγματικά τις στιγμές & τα συναισθήματα.

TIP 04

Εκμεταλλευτείτε τα Στοιχεία που Παρέχει η Φύση

Δείτε από πού προέρχεται το φως και ποια φυσικά στοιχεία έχετε γύρω σας. Ψάξτε για νερό, ακόμα & οι λακκούβες με νερό μπορούν να σας δώσουν αντανακλάσεις ώστε να δημιουργήσετε μια θαυμάσια ιστορία.

TIP 05

Χρησιμοποιήστε τον εξοπλισμό που έχετε

Δεν χρειάζεται να έχετε μια ακριβή φωτογραφική μηχανή, όταν μάθετε τα κόλπα του smarphone που κρατάτε.

Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας ώστε να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

TIP 06

Επικεντρωθείτε σε λεπτομέρειες

Οι μικρές λεπτομέρειες αποτυπώνουν τις συνθήκες του συνολικού περιβάλλοντος. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη την φαντασία σας κάθε φορά που βλέπετε μια φωτογραφία που έχει επικεντρωθεί σε κάποια λεπτομέρεια.

TIP 07

Βρείτε τα Φωτεινά Σημεία, στο Σκοτάδι

Οι φωτογράφοι συνήθως ακολουθούμε το φως για μια υπέροχα φωτισμένη φωτογραφία, αλλά υπάρχει ομορφιά και στο σκοτάδι όσο υπάρχει ένα σημείο που φωτίζει το θέμα μας.

Συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες των παιδιών μου. (Μέρος 1ο)
Πλοήγηση
Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Κλείσιμο

Αγαπημένα

Recently Viewed

Close

Χαιρόμαστε που είστε εδώ!

Έχεις ήδη λογαριασμό;

Κλείσιμο

Κατηγορίες